Ciri Terbaru ‘Airasia Gifts’ dalam applikasi Air Asia Super App dilancarkan! Menarik untuk dicuba!

Capital A telah melancarkan “hadiah airasia” atau Airasia Gifts, ciri terbaharu dalam aplikasi Airasia Super App, dengan kerjasama syarikat platform mudah alih Korea Selatan COOP Marketing Group.

Pengguna kini boleh menikmati pengalaman memberi hadiah kepada sesiapa sahaja dalam atau luar negara melalui airasia Chat.

“Aplikasi Super airasia telah menyediakan infrastruktur yang betul, seperti sembang airasia (airasia chat), yang boleh memudahkan pemberian mudah alih dengan mudah, terutamanya pemberian hadiah rentas sempadan.

“Memandangkan kita berada dalam musim saling memberi hadiah, inilah masa yang sesuai untuk kita melancarkannya di Malaysia, Singapura dan Indonesia hari ini,” kata presiden (komersial) Capital A, Colin Currie pada pelancaran visi komuniti airasia di Publika di sini.

“Visinya adalah untuk memacu penglibatan pada platform kami dengan menyediakan semua ini — sembang airasia, komuniti dan saluran, dan pada masa hadapan membangunkan ini menjadi platform pengiklanan kami sendiri,” tambahnya.

Visual di bawah menunjukkan bagaimana cara untuk memberikan hadiah atau airasia gifts kepada rakan-rakan anda melalui Super App.

1) Pergi ke ‘airasia chat’ dan klik pada ‘airasia gifts’
2) Pilih negara di mana anda akan menghantar airasia gift
3) Pilih kategori hadiah
4) Sesuaikan mesej dan kertas dinding/reka bentuk peribadi anda
5) Kongsi hadiah dengan keluarga dan rakan anda

Turut hadir semasa pelancaran ialah ketua pegawai eksekutif Capital A, Tony Fernandes dan ketua pegawai eksekutif Kumpulan Pemasaran COOP Alex Jeon.

Currie berkata bahawa airasia Super App ialah satu-satunya aplikasi perjalanan yang menawarkan kebolehan pemberian hadiah mudah alih merentas sempadan.

“Kategori hadiah termasuk produk airasia seperti penerbangan, hotel, makanan dan kecantikan, kesihatan , hiburan, fesyen, makanan dan minuman, dengan lebih 300 jenama baucar hadiah mudah alih untuk dipilih,” katanya.

Pada masa ini, pengguna aplikasi dari mana-mana sahaja di Asean boleh mengakses hadiah airasia dan boleh menghantar hadiah kepada sesiapa sahaja di Malaysia, Thailand, Singapura, Indonesia dan Filipina.

Promosi pelancaran airasia gifts

Sempena pelancaran airasia gifts, nikmati promosi istimewa RM1 untuk ais krim Family Mart, dan RM1 Puff Nasser (karipap) dari Santan airasia.

Sementara itu pengguna Airasia Super App kini boleh mengurus profil sosial mereka dalam komuniti melalui bahagian ‘Profil Sosial’. Bahagian profil berada di tengah-tengah pengalaman komuniti, di mana pengguna boleh melibatkan diri dalam perbualan masa nyata, berinteraksi dengan sesama ahli komuniti yang berkongsi minat yang sama dan memperibadikan kandungan yang ingin mereka terima.

Profil sosial akan membolehkan mereka berkomunikasi dengan pelancong lain, serta senarai kenalan yang terkandung dalam sembang airasia. Pengguna boleh menyertai lebih daripada 20 komuniti aktif, daripada penggemar makanan, pelancong, hingga mereka yang sukakan pengembaraan. Lebih daripada itu, pengguna juga boleh mengikuti saluran yang ada untuk mendapatkan berita dan promosi terkini daripada keseluruhan ekosistem Airasia.

Ikuti perkembangan terkini untuk segala-galanya daripada airasia Super App dengan mengikuti @airasiasuperapp di Instagram/Facebook atau @airasia di WeChat/Weibo untuk mendapatkan kemas kini terkini.

Untuk pengalaman yang lancar dan dipertingkatkan, muat turun airasia Super App anda daripada Apple App Store, Google Play Store, atau Huawei AppGallery.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *