Destinasi Sohor Kini 2023 American Express Travel Mengumumkan Perjalanan Teratas Untuk Setiap Jenis Pengembara

Copenhagen, Florida Keys, Istanbul, Lisbon dan Mexico City antara destinasi teratas untuk dikunjungi

American Express Travel telah menerbitkan Senarai Destinasi Sohor Kini 2023, menampilkan sepuluh destinasi pelancongan paling popular pada tahun depan, yang dikenal pasti melalui penempahan perjalanan Ahli American Express Card® di seluruh dunia. Untuk setiap destinasi ini, Perunding American Express Travel juga telah mencipta jadual perjalanan tiga hari, memberikan inspirasi tentang tempat penginapan, makanan, membeli-belah dan penerokaan budaya tempatan yang teratas, bersama cara Ahli Platinum Card® boleh menghabiskan “hari cuti bonus” yang mereka terima dengan daftar keluar 4:00 petang yang dijamin apabila mereka menempah hartanah Fine Hotels + Resorts® melalui American Express Travel.

“Apabila Ahli Kad menempah perjalanan melalui American Express Travel, mereka mengamanahkan sumber mereka yang paling bernilai kepada kami, iaitu masa,” kata Audrey Hendley, Presiden American Express Travel. “Kehadiran global kami, kepakaran lebih 100 tahun dalam perjalanan serta pemahaman Ahli Kad kami yang mendalam bermaksud kami mempunyai keupayaan unik untuk memberikan inspirasi kepada pengembara dengan senarai Destinasi Sohor Kini tahun ini, mempermudah proses perancangan dan menasihati pengembara tentang perkara untuk dilakukan di destinasi dengan yakin.”

Tinjauan Amex Trendex2 terkini mendapati bahawa 50% daripada orang dewasa mengatakan mereka menghabiskan masa sekurang-kurangnya lima jam semasa merancang cuti. Untuk membantu pengembara menjimat masa dan menikmati perjalanan mereka sepenuhnya, Perunding American Express Travel telah mencipta jadual perjalanan hujung minggu tiga hari untuk setiap Destinasi Sohor Kini untuk memberikan inspirasi tentang tempat penginapan, makanan yang terbaik serta aktiviti untuk menerokai budaya tempatan.

81% responden tinjauan Amex Trendex² bersetuju bahawa mereka mahu memaksimumkan setiap jam perjalanan mereka, yang menjadikan panduan pakar dalam jadual perjalanan Destinasi Sohor Kini sumber amat berharga. Sama ada melancong secara bersendirian, mengembara bersama rakan atau meluangkan masa bersama keluarga, jadual perjalanan mengandungi perkara untuk semua orang, daripada menemukan churro terbaik di Mexico City dan bermain dengan koala di Sydney hingga rawatan spa mewah di Paris dan penjelajahan hutan mapel di Vermont.

Selain itu, 88% responden tinjauan bersetuju bahawa mereka berharap tempoh perjalanan mereka lebih panjang. Ahli Platinum Card mendapat manfaat daftar keluar lewat 4:00 petang yang dijamin apabila mereka menempah hartanah Fine Hotels + Resorts melalui American Express Travel. Daftar keluar lewat, salah satu manfaat premium yang dibuka kunci semasa menempah dengan American Express Travel, memberi pengembara “hari bonus” untuk melanjutkan cuti mereka. Jadual perjalanan Destinasi Sohor Kini menyerlahkan cara menggunakan masa tersebut, jadi Ahli Kad dapat menikmati perjalanan mereka sepenuhnya, termasuk kelas keju pakar di Paris, belayar ke Prince’s Islands di Istanbul dan lawatan membeli-belah barangan Portugis tulen di Lisbon.

Selain destinasi teratas, American Express Travel telah mengenal pasti trend utama yang mendorong perjalanan pada tahun 2023:

  • Terdapat permintaan untuk pengembaraan baharu: 70% responden bersetuju bahawa mereka mahu melancong ke destinasi senarai hajat pada tahun 2023
  • Bercuti dengan tujuan kesihatan holistik: 89% responden bersetuju bahawa mereka ingin melancong untuk menjauhkan diri daripada rutin, manakala 74% bercadang untuk melancong lebih kerap pada tahun 2023 demi kesejahteraan mereka
  • Mencari pengalaman yang diperibadikan: 88% responden bersetuju bahawa mereka suka mencari pengalaman tempatan dan belajar tentang budaya semasa melancong, manakala 73% sudi meningkatkan perbelanjaan untuk mendapatkan jadual perjalanan yang diingini
  • Daripada azam Tahun Baru hingga pelancongan pada musim panas: 43% responden bersetuju bahawa mereka ingin melancong lebih kerap sebagai azam Tahun Baru mereka, manakala 50% responden sudah bermula memikirkan destinasi untuk cuti musim panas 2023 mereka
  • Meningkatkan perbelanjaan untuk cuti terunggul: 74% responden bersetuju bahawa mereka lebih berkemungkinan meningkatkan perbelanjaan perjalanan pada tahun 2023, manakala 40% menyatakan mereka sudi meningkatkan perbelanjaan untuk mendapatkan daftar keluar lewat semasa merancang perjalanan mereka

METODOLOGI DESTINASI SOHOR KINI 2023
Destinasi Sohor Kini 2023 American Express Travel dipilih berdasarkan penempahan Ahli American Express Card melalui American Express Travel di seluruh dunia, dengan merujuk pertumbuhan perjalanan tahun demi tahun antara 2019 hingga 2022.

METODOLOGI TINJAUAN
Tinjauan dalam talian Amex Trendex telah dijalankan oleh Morning Consult antara September 30 – Oktober 3, 2022 dalam kalangan sampel 2,000 pengembara AS yang mempunyai pendapatan isi rumah sekurang-kurangnya $70 ribu dan ditakrifkan sebagai orang dewasa yang selalu melancong dengan penerbangan sekurang-kurangnya sekali setiap tahun. Temu bual telah dijalankan dalam talian. Keputusan daripada tinjauan penuh mempunyai jidar selisih sebanyak tambah atau tolak 2 titik peratusan.

TERMA DAN SYARAT PROGRAM FINE HOTELS + RESORTS
Manfaat program Fine Hotels + Resorts® (FHR) tersedia untuk penempahan baharu yang dibuat melalui American Express Travel dengan hartanah yang mengambil bahagian dan hanya sah untuk Ahli Platinum Card® Pengguna, Perniagaan dan Korporat A.S. dan Ahli Centurion® yang layak (Ahli Delta SkyMiles® Platinum Card tidak layak). Penempahan mestilah dibuat menggunakan Kad yang layak dan mesti dibayar menggunakan kad tersebut atau Kad American Express® yang lain, di bawah nama Ahli Kad yang layak, dan Ahli Kad mesti mengikut jadual perjalanan yang ditempah. Purata jumlah nilai manfaat program adalah berdasarkan penempahan tahun lepas untuk penginapan dua malam, nilai sebenar mungkin berbeza-beza. Daftar masuk tengah hari dan naik taraf bilik tertakluk pada ketersediaan dan diberikan semasa daftar masuk; kategori bilik tertentu tidak layak untuk naik taraf.

Jenis kredit pengalaman berbeza-beza mengikut hartanah; kredit pengalaman akan digunakan pada caj yang layak sehingga jumlah kredit pengalaman. Penempahan awal disyorkan untuk kredit pengalaman tertentu. Jenis dan nilai sarapan pagi harian (untuk dua orang) berbeza-beza mengikut hartanah, sarapan pagi akan bernilai minimum US$60 setiap bilik setiap hari. Jika kos Wi-Fi disertakan dalam fi hartanah wajib, kredit harian sebanyak jumlah tersebut akan digunakan semasa daftar keluar. Manfaat digunakan untuk setiap bilik, setiap penginapan (dengan had tiga bilik setiap penginapan) Penginapan berturut-turut yang ditempah oleh seorang Ahli Kad, Ahli Kad yang menginap di bilik yang sama atau Ahli Kad yang melancong dalam kumpulan yang sama dalam tempoh 24 jam di hartanah yang sama akan dianggap sebagai satu penginapan dan tidak layak menerima manfaat FHR tambahan (“Tindakan Dilarang”).

American Express dan Hartanah berhak mengubah suai atau membatalkan manfaat FHR pada bila-bila masa tanpa notis jika kami atau mereka menentukan dalam budi bicara kami atau mereka, bahawa anda mungkin telah melakukan Tindakan Dilarang, atau melakukan salah guna atau muslihat berhubungan dengan manfaat FHR anda. Sekatan manfaat berbeza-beza mengikut hartanah. Manfaat tidak boleh ditebus untuk tunai dan tidak boleh digabungkan dengan tawaran lain melainkan dinyatakan sedemikian. Manfaat mestilah digunakan semasa penginapan yang ditempah. Apa-apa kredit yang berkenaan akan digunakan semasa daftar keluar dalam USD atau mata wang tempatan yang setara. Manfaat, hartanah yang mengambil bahagian dan ketersediaan dan kemudahan di hartanah tersebut tertakluk pada perubahan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *