Harga Tiket Masuk Selangor Fruit Valley Naik RM5 Mulai 1 Oktober

Harga tiket masuk ke Selangor Fruit Valley (SFV) akan mengalami kenaikan RM5 bagi memastikan perkhidmatan dan kualiti dapat ditingkatkan.

Pusat agro pelancongan itu menerusi Facebook mengucapkan terima kasih kepada orang ramai atas sokongan diberikan.

“Perubahan harga ini bagi memastikan SFV dapat terus memberikan perkhidmatan yang terbaik dan berkualiti serta memenuhi kepuasan pengunjung,” katanya di Facebook.

Harga tiket masuk terkini SFV bagi pelancong domestik mulai Oktober ini ialah RM15 bagi kanak-kanak dan warga emas, manakala RM20 bagi dewasa.

Bagi pelancong antarabangsa untuk kanak-kanak dan warga emas tiket berharga RM30, manakala dewasa pula RM35.

Terletak di Bestari Jaya, SFV membabitkan kawasan seluas hampir 1,000 hektar mempunyai 20 jenis buah-buahan antaranya belimbing, durian, mangga, jambu batu, nangka, pulasan dan anggur.

Selangor Fruit Valley (SFV) dibangunkan oleh Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor dan mereka bermula jauh lebih awal. Pada tahun 2002, mereka mengeksport buah mula daripada 500 hektar yang mereka hasilkan. Kemudian, mereka tutup seketika dan kembali beroperasi pada tahun 2015.

Lokasi ini telah berkembang kepada 1,000 hektar dan memberi tumpuan kepada agropelancongan. SFV mempunyai pelbagai tarikan aktiviti yang berkaitan dengan sektor pertanian, terletak di KM7 bersama-sama dengan pekan Batang Berjuntai. SFV menanam sekitar 25 tanaman, termasuk Kelapa Pandan & Matag, Nangchem (gabungan nangka dan cempedak), Nanas dan bertan-tan lain.

Sumber : Bernama | Gambar : Mdks

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *