MYAirline Mula Beroperasi di Malaysia dengan Penerbangan Sulung ke Kuching, Kota Kinabalu dan Langkawi!

Penerbangan sulung MYAirline yang dinanti-nantikan secara rasmi mendarat di tiga destinasi di Malaysia, tiba di Kuching, Kota Kinabalu dan Langkawi dari Kuala Lumpur. Penerbangan ke Kota Kinabalu mencatatkan muatan melebihi 80%, menunjukkan permintaan yang menggalakkan untuk laluan tersebut.

Rayner Teo, Ketua Pegawai Eksekutif MYAirline, berkata, “Kami teruja bahawa kami telah mendarat di Kuching, Kota Kinabalu dan Langkawi. MYAirline percaya bahawa kedatangan kami ke destinasi ini akan membantu meningkatkan pelancongan di Malaysia.”

“Sejak pengumuman laluan kami, kami melihat sambutan menggalakkan daripada pengembara. Para tetamu kini boleh melihat untuk mendapat manfaat daripada tambang yang lebih berpatutan. Dengan perjalanan udara yang mendapat momentum yang baik tahun ini, kami berharap dapat meningkatkan bilangan pelancongan ke negara ini melalui laluan baharu dan kekerapan penerbangan tambahan. ” tambah Rayner.

MYAirline, syarikat penerbangan tambang rendah baharu di Malaysia akan mengendalikan penerbangan sekali sehari ke Kuching dan penerbangan dua kali sehari ke Kota Kinabalu dan Langkawi. Dengan pesawat Airbus A320-200 dengan konfigurasi kelas tunggal, 180 tempat duduk. Mulai 2 Disember 2022, MYAirline akan meningkatkan kekerapan penerbangannya ke Kuching kepada dua kali sehari dan mulai 23 Disember 2022. Seterusnya, kekerapan penerbangan ke Kuching akan meningkat kepada tiga kali sehari.

MYAirline merancang untuk berkembang dengan membuka lebih banyak laluan domestik menjelang Q1 2023 dari Kuala Lumpur ke Kota Bharu, Pulau Pinang, dan Sibu. Syarikat penerbangan itu mempunyai rancangan untuk terbang ke destinasi ASEAN terpilih, menghubungkan Malaysia ke rantau ini menjelang Q2 2023.

Untuk maklumat lanjut mengenai MYAirline, layari laman web kami di www.myairline.my. Untuk mendapatkan kemas kini terkini mengenai promosi dan aktiviti MYAirline, ikuti kami di LinkedIn, Facebook, Instagram, TikTok, Twitter dan Youtube.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *