Terengganu sertai pameran WTM di London tarik pelancong asing

Penyertaan Terengganu pada pameran pelancongan antarabangsa, World Travel Market (WTM) di London merupakan antara langkah proaktif yang diambil kerajaan untuk menarik lebih ramai pelancong khusunya dari Eropah ke negeri itu.

Pengarah Jabatan Pelancongan Negeri Terengganu, Fadli Zakaria berkata pihaknya mengambil peluang tersebut untuk mempromosikan sektor pelancongan negeri yang terkenal dengan keindahan pulau serta tasik yang indah dan unik di WTM yang berlangsung selama tiga hari bermula semalam.

“WTM adalah platform yang baik untuk kita mengetengahkan produk pelancongan yang berpotensi ke luar negara terutama pasaran Eropah.

“Diharap ia mampu menarik lebih banyak kunjungan pelancong ke negeri ini tahun depan bagi meningkatkan lagi janaan ekonomi negara, negeri dan juga rakyat,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Fadli berkata pihaknya turut melancarkan pakej pelancongan istimewa, ‘Beautiful Terengganu’ khas untuk pengunjung WTM dengan harga serendah RM785.

Ia meliputi pengalaman percutian lima hari empat malam di Bandaraya Kuala Terengganu, pulau, Tasik Kenyir dan pelbagai tarikan ikonik yang ada di negeri itu.

Sumber : Bernama

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *