Santorini Malaysia? Jom Bercuti di Resort ala Santorini di Melaka

Direka dengan seni bina Cycladic, Amanjena Resort telah menarik perhatian orang ramai dengan seni binanya yang sangat menarik. Terletak di pantai terpencil di Selat Melaka, The Amanjena Resort menawarkan gabungan ajaib latar belakang elegan yang sukar dikenali dengan daya tarikan Malaysia.

Menggunakan percikan warna utama biru dan putih di sekeliling tempat berundur, laluan berbunga dan halaman yang luas diatur dengan unsur-unsur semula jadi yang terang dari langit biru dan laut yang tidak berkesudahan. Hanya satu setengah jam pemanduan dari KL, jom nikmati keindahan oasis dengan suasana gabungan tropika ini.

Amanjena Resort Melaka

penginapan di amanjena resort

Terdapat lapan jenis penginapan berbeza di Amanjena Resort — setiap satunya memenuhi pelbagai jenis kumpulan untuk tempoh penginapan.

Untuk penginapan yang lebih intim, bilik Deluxe King dan Double Deluxe menempatkan dua individu. Manakala Sea View Triple Deluxe dan Super Deluxe Triple boleh memuatkan kapasiti (sehingga) tiga individu. Tiga bilik tersebut mempunyai balkoni dengan sudut makan kecil yang mempunyai pemandangan laut.

Bilik Super Deluxe Triple, bagaimanapun, tidak mempunyai balkoni, jangan risau, anda masih mendapat pemandangan taman dan laut. Kesemua lapan bilik dilengkapi dengan televisyen 50 inci, penghawa dingin, bar mini, kemudahan bilik mandi asas, cerek dan kopi, teh dan air botol percuma.

Amanjena Resort Melaka

Jika anda merancang untuk melancong dengan kumpulan rakan atau keluarga yang lebih ramai, beberapa bilik seterusnya mungkin lebih sesuai untuk kumpulan anda. Empat bilik berikut boleh dibezakan daripada empat sebelumnya bukan sahaja dari segi saiz, tetapi dari segi ciri dan pemandangan bilik standard.

Amanjena Resort Melaka

Bermula dengan Pool View Deluxe Room, penginapan ini mempunyai pintu masuk peribadi dan meja tulis yang disediakan jika anda mungkin perlu melakukan sedikit kerja semasa perjalanan anda. Tambahan istimewa pada bilik ini ialah panel tingkap kaca penuh dengan prospek langsung kolam.

Menempatkan satu katil bersaiz queen dan satu katil super single, dua katil tambahan boleh ditambah atas permintaan untuk membawa bilik ini kepada penginapan lima orang.

Pool View Junior Sweet mempunyai susun atur yang sama dengan Pool View Deluxe apabila merujuk kepada kuantiti katil. Walau bagaimanapun, ciri yang lebih hebat dari bilik ini ialah penambahan meja makan penuh dan ruang tamu yang selesa.

Bersama-sama dengan balkoni yang merupakan langkah segera ke luar ke kolam peranginan, anda tidak akan kembali ke bilik anda selepas berenang dengan baik. Secara keseluruhannya, suite ini sesuai untuk kumpulan (sehingga) lima orang, yang inginkan lapisan keselesaan tambahan semasa penginapan mereka.

Amanjena Resort Melaka

Jika anda hanya ingin memanjakan diri sendiri, Pool View Executive mungkin sesuai untuk anda. Satu-satunya jenis bilik yang mempunyai tab mandi semasa penginapan mereka, masuk ke dalam dan jangan keluar sehingga keseluruhan perjalanan anda tamat.

Walaupun setempat mempunyai semua kemudahan yang sedia ada di bilik lain, jika anda perlu berehat sepenuhnya dan berehat, pesona ruang Executive ini akan membawa anda seketika daripada tekanan seharian anda.

AKTIVITI DI AMANJENA RESORT

Pelbagai aktiviti menyeronokkan yang tersebar di seluruh resort akan memastikan bahawa ekstrovert yang paling aktif tidak akan merasa bosan. Hanya bersebelahan dengan bilik-bilik di resort, halaman terbuka terletak sebagai tempat yang sesuai untuk lepak dan membiarkan hari berlalu begitu sahaja.

Amanjena Resort Melaka
Amanjena Resort Melaka

Jika anda berasa sedikit lapar, singgahlah ke Kafe Amanjena untuk menjamu selera. Dibuka untuk sarapan, makan tengah hari dan makan malam, malah anda boleh memesan perkhidmatan bilik terus jika berjalan kaki terlalu membebankan untuk anda.

Amanjena Resort juga mempunyai aktiviti yang menyeronokkan untuk kanak-kanak dalam bentuk lubang pasir mereka, di dalam premis resort, mengutamakan keselamatan dan keselamatan.

Amanjena Resort Melaka

Dan apabila matahari terbenam pada waktu petang, anda boleh berkumpul di unggun api untuk barbeku dan sebagainya. Dengan kawasan perkelahan di tepi kolam yang terbaik untuk menjamu selera di bawah limpahan bintang, anda boleh sertai beberapa aktiviti yang dianjurkan oleh resort untuk hiburan.

Amanjena Resort Melaka

Selain itu, bBeberapa aktiviti juga boleh diaturkan termasuk malam wayang, menggunakan projektor skrin besar hanya di tepi kolam renang, dan persembahan langsung hujung minggu istimewa termasuk karaoke.

Untuk pengunjung pantai yang ingin berjemur, hubungi resort untuk menaiki banana boat yang menyeronokkan, atau membuat lawatan melihat matahari terbenam merentasi selat. Bawa teropong anda, dan berkemungkinan dapat melihat ke seberang Sumatera!

LOKASI : Lot 3357, Jalan Pengkalan Balak, Pengkalan Balak, 78300 Masjid Tanah, Melaka.

Laman Web : https://amanjenaresort.com.my/
Facebook : https://www.facebook.com/theamanjenaresort
Instagram : https://www.instagram.com/theamanjenaresort/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *